Een hemel op aarde scheppen

Een hemel op aarde scheppen, Is het datgene waar de meeste mensen naar verlangen: een hemel op aarde scheppen? Ware het niet dat sommigen met het verhaal van Adam en Eva voorgoed geloven dat de hemel boven is en de aarde een tranendal , een plek waar we vanaf onze geboorte tot het eind van het leven moeten zwoegen, ploeteren, lijden, ziekte. 

 We worden vaak overstelpt met goedbedoelde adviezen als ‘ Maak je hemel op aarde ‘. Alleen als je ooit geleerd hebt dat het leven op aarde zwaar is, waar je je hele leven door de modder moet kruipen, waar je onderdanig moet zijn, waar je geen recht hebt om een beetje geluk voor jezelf op te eisen, en op het einde van je aardse rit in de grond wordt gestopt of om alles wat sneller te laten verlopen gecremeerd wordt, hoe kan je dan die hemel op aarde scheppen en kan dat wel?

Misschien wel voor anderen, maar niet voor jou. Wil je een hemel op aarde scheppen, vraag je dan in eerste instantie af HOE jouw hemel eruit moet zien. Hoe stel je je dit in werkelijkheid voor? Wat is ervoor nodig om die hemel te scheppen voor jou? Maar eerst zal je best dat oude programma opschonen/deleten van je harde schijf. Het werkt niet als je harde schijf rommelgedachten en -overtuigingen omvat en het werkt evenmin als je je nieuwe creatiegedachten eroverheen wil schrijven. Nu leert het leven me wel, dat we heel regelmatig onze harde schijf zullen moeten opschonen, zodat er weer ruimte is voor iets anders en zo blijven we lekker actief, alert en wakker in ons eigen creatieproces.

Neem rustig de tijd en zorg ervoor dat niemand je kan storen, want het deleten en herschrijven vraagt enige inspanning van jou. Maak alvast een start met jouw plan jouw hemel op aarde te creëren.
Schrijf voor jezelf de omstandigheden en eventuele doelen die je wil bereiken. Wees hier speels en creatief in, zoek vb plaatjes die een reflectie zijn van wat je blij maakt, waar je een blij gevoel van krijgt, voel of dit bij je past en leg je gedachten of het wel kan en mag even het zwijgen op. Weet dat alles mogelijk is en dat alles een prijs heeft. Overweeg alle mogelijkheden en eventuele gevolgen en maak keuzes vanuit je hart.

Er zullen mogelijks saboterende gedachten vanuit jezelf en / of omgeving aan de oppervlakte komen, tijd om ook die gedachten die te vervangen door positieve, blije, constructieve gedachten.
Op die manier maak jijzelf de weg vrij om jouw hemel op aarde te creëren.
Geniet van elke stap die je dichter bij jouw hemel op aarde brengt en kijk eens hoe jijzelf elke belemmering, elke hindernis aanpakt en oplost. Het hoort er allemaal bij ; door je te richten hoe jij jouw hemel hier wil ervaren, kom je tegelijk ook heel dicht bij jouw zielsplan.
Zie eens hoe je net als een kind geniet van je scheppingsproces? Observeer eens voor een tijdje hoe kinderen genieten van hun spelend scheppen, en hoe kinderen oefenen, experimenteren, vol passie en enthousiasme, zich volledig overgeven in hun creaties en doorgaan… ‘ Mijn scheppen is ervaren ‘.
Alle ervaringen die je op weg naar jouw hemel op aarde brengen, zullen je verrijken en bewustmaken van wie jij bent. Ze zullen je al je goede en minder goede kanten laten zien en juist het ruimte geven van je schaduwkanten helpen je deze te aanvaarden en naar het licht te brengen.
De weg van bewustwording maakt dat je steeds meer en meer van binnenuit zult weten dat niets te mooi is om waar te zijn, want dat in werkelijkheid op aarde alles mogelijk is. Het leven biedt ons in werkelijkheid een onuitputtelijke bron aan creatiemogelijkheden op heel veel niveaus. Een bron waarvan wij allemaal, als wij dat willen en ons er bewust van zijn, gebruik kunnen maken.
Jij kan op jouw manier waarop je echt je leven vorm wil geven, scheppen.
Geef regelmatig je plan over aan de kosmische universele wetten en automatisch zal je datgene aantrekken wat je allerhoogste welzijn dient.
Daarom is het heel belangrijk goed te bedenken wat jij wilt en op welke manier jij dit verder gestalte wenst te geven. Met de energie van liefde als leid-raad, maak je het mogelijk je eigen hemel op aarde te scheppen. Dwing niets af, berokken jezelf en/of anderen nooit schade, want dit keert zich altijd tegen je.
Voor het allerhoogste goed voor jezelf én anderen houdt in dat je niets onderneemt tegen de stroom van het leven, niet van jezelf en anderen.
Geef gaandeweg ook aandacht aan de ‘ toevalligheden ‘ die je pad kruisen, want zoals je weet komt niets toevallig op je weg, voel maar en vertrouw op je intuïtie.
Het leven is een groots avontuur, de grootste boeiende leerzame uitdaging waar we bij geboorte onze routeplanner ’ vergeten ‘zijn…maar niet helemaal , want zo stilletjes aan beginnen we ons te her-inneren wie we werkelijk zijn.
Te mooi om waar te zijn? Het is mooi om te weten dat waar is.

Liefs
Engelenmedium Mieke Box 45
www.miekecoigne.com

Zoek op de kaart