eigenwaarde en oude zielen

Eigenwaarde is iets waar veel hoog gevoelige oude Zielen moeite mee hebben. Hoe komt dit nou eigenlijk. De gevoelige oude Ziel is gewend om zich van kind af aan te passen aan zijn omgeving. Hij of zij voelt wat zijn ouders, en omgeving van hem of haar nodig heeft. En gedraagt zich als een kameleon, vaak zelf niet goed wetende wat zijn of haar eigen identiteit is. Omdat ze zo gewend zijn zichzelf weg te cijferen voor hun omgeving.

Het ontstaat omdat je zo graag goedkeuring wilt krijgen, of gezien en gehoord wil worden. Juist omdat ze zich anders dan anderen voelen, willen ze zo graag als ‘normaal’ bestempeld worden.

Oude Zielen dragen vaak hun familie leden (familie karma) en kunnen dit als enige doorbreken. Ze helpen totdat ze er zelf bijna aan onderdoor gaan. Vaak zien ze na een burn-out of depressie pas, dat ze zo niet langer door kunnen gaan.

Eigenwaarde is voor jezelf durven kiezen, maar ook je ware zelf te mogen zijn. En daardoor mensen om je heen te verzamelen, die jou ook op Waarde schatten.

Eigenwaarde houdt niks anders in dan zelf respect. Zodra jij jezelf respecteert, zullen anderen dit ook doen.

Eigenwaarde is ook je grenzen aangeven, als mensen daar continu overheen blijven gaan. Hiermee zeg je eigenlijk dat het oké is als zij dit doen. Je moet mensen ook leren hoe zij met jou om mógen gaan.

Natuurlijk zullen er veel mensen weg vallen, maar die mensen zul je niet missen en je zult je als Bevrijd voelen.

Mensen die dit doen beseffen dit zelf ook niet, zij leven nog onbewust en velen zijn jonge Zielen; die nog veel te leren hebben, en nog vrij egocentrisch ingesteld zijn. Ware vrienden zullen trots op je zijn, dat je eindelijk voor jezelf hebt durven kiezen!

Als een mediums tegen jou zegt dat je aan je eigenwaarde mag werken. Dan bedoelt hij of zij ermee, dat je voor jezelf mag kiezen. Je niet continu hoeft te verantwoorden aan je omgeving. Maar je eigen weg mag bepalen.

Niemand is meer de baas over jij; jij stippelt je eigen Pad uit. En door dat te doen, ernaar te leven, trek je meer mensen aan die op gelijkwaardig niveau zitten. Die van jou houden zoals hoe je bent.

Iedereen wil weten, ‘wanneer komt de ware op mijn Pad’. Maar de ware kan pas komen, als jij aan jezelf gewerkt hebt. En niet langer afhankelijk bent van een partner om je op te vullen met liefde.

De Onvoorwaardelijke Liefde stráált dan van binnenuit. En de partner zal een gelijkwaardige partner zijn, omdat gelijken elkaar aantrekken. Zodat jullie samen verder kunnen groeien op jullie Pad van zelf ontwikkeling.

Als je gaat wachten, komt die persoon nooit. Werk aan jezelf en wees ook gelukkig met jezelf. Dit proces kan tijd in beslag nemen, maar het is onvermijdelijk, als je uiteindelijk de juiste partner wilt aantrekken.  Voor Arlette Klik hier

© Arlette

Deze tekst mag niet overgenomen worden zonder toestemming.

Zoek op de kaart