mieke lis

Wat als verliefdheid over is? Soms kan de liefde je enorm hard raken.  Iemand kan zijn of haar pijlen op je af schieten en dan kun je zo in de ban raken van die ander dat je jezelf totaal verliest.
Soms krijg je wel  signalen door in de vorm van waarschuwingen , ‘’zoals  een stemmetje  dat steeds maar tegen je praat’’, maar door de immense verliefdheidsgevoelens kun of wil je die niet zien of horen!
Vaak denken wij mensen dat we de ware liefde zijn tegenkomen, tweelingzielen/vlammen, soulmates en voelen wij onszelf juist in de beginperiode dolgelukkig.

Het lijkt dan alsof het niet beter kan. Je kan het wel van de daken schreeuwen dat je zo een geweldig iemand bent tegen gekomen ’’iedereen mag het horen’’.

Even zo goed kan het  gebeuren dat er dan toch iets plaatsvindt waardoor je als het ware wordt wakker geschud. De sluier van verliefdheid valt weg en dan is daar het begin van een grote ontgoocheling.
 
Omdat we onszelf zo helemaal geven in een nieuwe relatie vergeten we vaak dat  ook die nieuwe liefde niet volmaakt is en scheppen we veel te hoge verwachtingen, want het kan toch immers niet beter? Maar zeg nou zelf hoe realistisch is dat beeld?
 
Elk mens heeft zijn of haar eigen behoeften en gedragingen, en wordt je verliefd op het uiterlijk of het karakter of misschien wel beiden?
 
Eigenlijk gaat het maar om één ding en dat is elkaar nemen zoals men is, en ga alstublieft niet proberen om daar verandering in aan te brengen, want daaruit ontstaat juist al die narigheid.
Men is gauw geneigd om de partner te willen veranderen, in iemand die hij of zij niet is.
Vaak hoor ik om mij heen zeggen ja maar hij is wel erg makkelijk  hoor, of hij kan zich echt niet kleden, of hij heeft wel rare omgangsvormen, of hij kan geen confrontaties aan, of hij is zo stil, of past hij wel bij mijn vrienden, of ik schaam mij eigenlijk om hem aan mijn ouders voor te stellen. ‘’Dit kan ook gezien zijn vanuit de ogen van een man dan spreken we van ‘’zij’’.
Zo kan ik een waslijst van klachten opnoemen waar men zich dan opeens aan ergert als die eerste sluier opgetrokken is.
Jammer, dat wij niet een klein beetje reserve voor onszelf houden, zodat wij een veel realistischer beeld zouden hebben van ons liefje. Oogkleppen af en iemand voor je neer zetten zoals iemand werkelijk is, en geloof mij je hoeft daar echt geen maanden voor te wachten om dat te kunnen zien.
 
Probeer altijd contact te blijven houden met jezelf,  want ondanks die tijdelijke verstandsverbijstering ’zo noem ik het maar even’’ die verliefdheid nu eenmaal is,  kun je met jezelf af spreken dat je absoluut wilt genieten van deze heerlijke gevoelens, maar dat je ook eerlijk bent naar jezelf en je geliefde toe, want je bent verliefd geworden op die persoon zoals hij/zij op dat moment was.
 
Dat kun en mag je niet willen veranderen, anders is diegene niet meer de persoon waar je verliefd op werd, en dat is juist het begin van alle narigheid.
Samen groeien, en openstaan voor elkaar en elkaars wensen respecteren dat is een ander verhaal, daar heb ik het niet over.

Het gaat erom dat je te alle tijden bij jezelf moet blijven om teleurstelling te voorkomen.

Een ideaal beeld hebben van iemand klopt meestal niet met de realiteit. Waak over jezelf en je gevoelens en wees vooral eerlijk naar jezelf toe, want zelfs de mooiste roos is niet volmaakt, ook daar zitten doornen aan.
Warme groet,
Elisa-Lis box 68 Paragnost-Eddie

Zoek op de kaart