Doorbreken van de vicieuze cirkel

Doorbreken van de vicieuze cirkel . Als ik zo even terugkijk naar de vele vragen van mensen en hoe diezelfde vragen zich blijven herhalen zelfs na jaren, kan ik niet anders dan opmerken dat velen de uitdagingen, leerstappen en problemen vaak jarenlang op dezelfde manier aanpakken, zonder resultaat en wat is dat frustrerend uiteindelijk.

 Om een paar concrete voorbeelden te geven:

Een spiritueel persoon mediteert dagelijks, heeft een goed contact met de zielenfamilie, ervaart vrede en rust in zichzelf. Dan kan het gebeuren dat er eens een spiertje ‘ trekt ‘ of dat iemand een ‘ vreemde ‘ uitspraak doet. Die voorvalletjes worden verteld aan een spiritueel leraar en die leraar verwittigt die persoon op te passen want dat het wel lijkt of iemand bezit heeft genomen van diegene. Die leraar vertelt je dat die perfect weet hoe dat probleem op te lossen. Je ondergaat een heuse spirituele reiniging.
Die persoon doet wat die leraar vertelt, volgt de adviezen op en voelt zich daarna ‘ bevrijd ‘. Voor even ….want tijdens een volgende meditatie voelt die persoon opnieuw spierpijntjes en krijgt ze een ‘ vreemde ‘ boodschap te horen. De conclusie is: ik ben bezeten, er zit iemand in mijn systeem. De spiritueel leraar concludeert dat dit een aanval is van buitenaardse wezens die implantaten ingebracht hebben en die heel schadelijk zijn, dus de leraar past opnieuw zijn rituele toe om die persoon te bevrijden. Je kan je dus al voorstellen dat dit het begin is van herhaling op herhaling.
Ik ontken zeker niet het bestaan van buitenaardse beschavingen en aanwezigheden buiten onze aardse leven uiteraard. Later in dit blog maak ik helder en duidelijk hoe je die vicieuze cirkel van de oeverloze herhaling kan doorbreken.
Een ander concreet voorbeeld:
Een spiritueel persoon heeft gelezen dat ze via gedachten alles kan creëren wat ze maar wilt. Die persoon woont in een klein appartementje, komt met weinig centjes rond en heeft een zee van tijd om bezig te zijn met het leren toepassen van de kunst van creëren. Die persoon stelt zich voor in een heel mooi groot huis te wonen, in het bezit is van een Porsche, de duurste kleren draagt, nog een extra buitenverblijf midden in de natuur. Wow, alleen al de gedachte eraan…
Die persoon maakt gebruik van de beelden uit een droomleven en stuurt deze beelden ettelijke keren per dag het Universum in.
Na een tweetal maandjes begint die persoon zich wel wat vragen te stellen…want er is nog niets veranderd. Frustratie ligt op de loer en die persoon trekt alles wat het spirituele betreft, in twijfel.
Die persoon stelt de vraag waarom het Universum niet meewerkt, en niet geeft waar die zo hartstochtelijk naar verlangt!
Ten einde raad wordt de vraag voorgelegd aan diverse mediums, helers, en elke keer worden aanwijzingen gegeven waar blokkades zitten en hoe hier aan te werken.
Ok, zo gezegd, zo gedaan. Met enthousiasme gaat die persoon aan de slag met de blokkades rond creëren, volgt cursussen en seminars, en gaandeweg ontdekt die persoon dat het riante huis, de Porsche, het buitenverblijf aan belang afneemt. In plaats hiervan leert die persoon zich te verbinden op zielsniveau en op die manier wordt de eindeloze herhaling doorbroken.
Het kan dus heel goed gebeuren dat we tijdelijk vastzitten in een film die steeds opnieuw overnieuw begint. Hoe lang dit duur, ligt in onze handen.
Een heel belangrijke stap is zelfobservatie, het erkennen van de waarheid en het verlaten van de bekende parcours.
Wanneer we vastzitten in herhaling op herhaling of steeds in dezelfde kringetjes ronddraaien kunnen we even de volgende zaken onderzoeken:
- Is er op dit moment een situatie, een probleem die ik steeds weer op dezelfde manier probeer op te lossen?
- Herken je op dit moment in kringetjes rond te draaien?
- Voel je je heen- en weergeslingerd tussen hoop en hopeloosheid?
- Werd je al vaker het succes of de doorbraak in het vooruitzicht gesteld, maar krijg je het uiteindelijk niet voor mekaar?
Als je op deze vragen zonder twijfel met een ‘ ja ‘ antwoordt, is het wel duidelijk dat je in kringetjes ronddraait, dus tijd om het roer om te gooien en alle platgelopen wegen te verlaten.

Hierbij is zelfobservatie een eerste belangrijke stap.
Ik vraag regelmatig aan cliënten welke wegen ze volgen of gevolgd hebben een probleem aan te pakken en overwegend krijg ik als antwoord: Ik heb alles gedaan…dan weet ik zeker dat die ‘alles’ vaak verwijst naar de oude vertrouwde gekende route.
Tot nu toe heb je misschien een manier of verschillende gekende manieren geprobeerd die duidelijk niet werken of niet het gewenste resultaat geven.
Van koers veranderen vraagt de nodige flexibiliteit en dat is niet zo evident. Het is net als bij het ontdekken van die innerlijke langspeelplaat en het tegensturen van die automatische programmering. Eenmaal we dit begrijpen, worden we scheppers en wat we uitzenden, zullen we aantrekken.
Weet je ook dat het creëren van iets gewenst vanuit angst of een gevoel van schaarste, net datgene laat zien waar je angst voor hebt?
Visualiseren is één ding maar het Universum pikt JOUW energie op waarmee je visualiseert en creëert. Je mag dan wel -tig keer je Kosmische boodschappen afgeven aan het Universum…als je twijfelt, weinig vertrouwt in de werking van het Universum of zelfs twijfelt of jouw doel het allerhoogste dient, reageert het Universum als een spiegel. Haal het ruis dat heel diep in je mindset, in je hart als een groot blok in de weg zit, weg….en dat je hierbij heel eerlijk met jezelf dient te worden, zal je ondertussen wel duidelijk zijn geworden. Als je met de krachtige Universele Wetten aan het werk gaat, weet waaraan je begint, de magie en de realisatie ervan spiegelt ons altijd met welk deel we resoneren: angst of liefde.

Liefs
Engelenmedium Mieke Box 45 Klik hier!!
www.miekecoigne.com

Zoek op de kaart