De mishandeling.

Al jaren ging het hetzelfde in huis. Hij was steeds boos en sloeg haar wanneer hij dronken was. Wat moest ze toch doen? Ze had geen rijbewijs en woonde in een stad waar niemand zich iets aantrok van wat er bij de buren gebeurde. Zo ook die avond.

Ze hadden samen gegeten en ze wilde gaan afwassen toen hij opnieuw om een drankje vroeg. Ze twijfelde even maar wist niet wat te doen. Ze twijfelde net een seconde te lang. Hij stond op en kwam in de keuken. Hij stelde haar de vraag of er een probleem was. Nog voor ze hem een antwoord kon geven had hij haar al een klap gegeven. Hij sloeg hard en met volle hand, midden op haar gezicht die onmiddellijk begon te branden. Toen was het hek van de dam. Mike flipte totaal en beukte nu in op haar gezicht, waar hij haar maar kon raken. Tot op een bepaald moment de telefoon ging. Mikes vader vroeg of hij even wilde komen en zin had om samen nog een drankje te doen in de stad. Nadat hij haar nog een keer bedreigd had vertrok hij al vloekend en scheldend naar de stad. Toen hij weg was brak ze. Huilend wierp ze zich op de bank. Straks zou hij terug komen. Wat moest ze doen? Zou hij nog van haar houden?

Toen ze uitgehuild was en hij nog niet thuis was gekomen zette ze met dikbehuilde ogen de televisie aan. Ze zappte wat heen en weer. Tot ze uiteindelijk een site tegen kwam waar je met al je vragen over de fysieke maar ook de paranormale wereld terecht kon. Ze dacht er kort over na. Zou deze paranormale wereld ook weten of hij zou stoppen met drinken? Ze dacht dat dit vast tot de mogelijkheden behoorde. Ze was blij dat het via sms kon, maar bedacht zich dat ze dan wel het smsje moest wissen na het antwoord. Ze appte kort maar bondig aan paragnost John. Beste John, zal Mike stoppen met drinken? Het antwoord piepte vijf minuten later binnen. John schreef dat een verslaving een zwaar probleem is. Er moest professionele hulp komen en ze moest er niet in blijven zitten. Engelen zouden haar de weg wijzen en de gidsen hielpen ook mee. Ze stuurden haar Licht en kracht. Ze zag het somber in. John had gestuurd dat er hulp moest komen en de ongeziene wereld zou haar helpen. Dat gaf haar al wat meer moed. Enige minuten later belde ze haar zus. Of ze daar een poosje mocht logeren. Haar zus antwoordde dat dit moeilijk was maar als het niet anders kon mocht ze komen. Nee, op die manier deed ze het niet. Een paar minuten later belde er een collega met de vraag of ze morgen voor haar wilde werken. Bij die vraag brak ze. De collega schrok en vroeg wat er aan de hand was. Kort en bondig vertelde ze hem wat er was gebeurd. Hij vroeg niets meer. Hij vertelde haar dat ze de nodige spullen zou moeten pakken en dat hij er binnen afzienbare tijd zou zijn als ze hem het adres gaf. Ze gaf het adres en gooide binnen een paar minuten haar spullen in een koffer die op de zolder lag. Helaas kwam voordat hij er was Mike thuis.

Nogmaals kreeg ze op haar kop en sloeg hij haar, maar hij was te dronken om haar nog echt te kunnen raken. Er reed een auto voor het huis en korte tijd later werd er aangebeld. Ze duwde Mike opzij en greep haar koffer waarmee ze Mike nog net om de benen zeilde.
Ze stapte snel in de auto en samen reden ze naar het politiebureau. Daar deed ze aangifte en ging mee met de collega waar ze verbleef tot ze een eigen woning toegewezen kreeg via maatschappelijjk werk en de woningstichting. Zij hadden het urgent genoeg geacht om haar te helpen. Paragnost John had de hulp van de engelen gevraagd en het was duidelijk dat ze haar hadden geholpen uit deze benarde positie. Ze kreeg haar leven weer op de rit en kwam in de tijd dat haar huisje werd ingericht het nummer weer tegen van John. Ze smste hem een bedankbericht en het antwoord kwam spoedig. Graag gedaan, en goed dat je leven beter loopt. Binnenkort zullen de engelen je een nieuwe liefde tonen. Nou, daar schrok ze wel even van zeg. Een nieuwe liefde. Wilde ze dat nog wel, en wie zou dat moeten zijn? Robert, haar collega was de enige man die ze vertrouwde. Hij was wel vrijgezel maar ze geloofde er niet zo in dat hij haar zag zitten, ofzo. Een paar dagen verstreken. Robert belde of hij langs mocht komen in haar mooie nieuwe huisje. Dat mocht, natuurlijk, en hij bracht bloemen mee. Ze vroeg waar ze dat aan te danken had en hij pakte haar arm. Lisette, ik vind je al lange tijd leuk maar omdat je samen woonde heb ik dat niet laten blijken. Zou je het zien zitten om samen een keer uit te gaan? Daar moest ze even over nadenken, maar uiteindelijk stemde ze toe. Een nieuwe liefde was in haar leven en John had opnieuw gelijk gekregen. Wonderlijke wereld, die medium en paragnostenwereld. Maar o, wat was ze dankbaar voor de hulp van de engelen. En het bestaan van het smslijntje van mediums en helderzienden.

Zoek op de kaart